میشماهی: ماهی درشت و بزرگی است، رنگ شکم آن تقریباً کاهی سفید و سرش بزرگ است، پولکهای نسبتاً پهنی داشته و در پشت قهوهایرنگ و در ناحیه شکم سفید متمایل به زرد است.
تغذیه آنها به طور عمده در شب و آبهای کدر بوده و از ماهی مرکب، خرچنگ، میگو، کرمها و سایر ماهیان تغذیه میکنند.
صید میشماهی به علت داشتن کیسه شنا از جایگاه ویژهای برخوردار است، کیسه شنا که دارای خاصیت دارویی و مصارف صنعتی است، کیسه شنای میشماهی در پزشکی کاربرد دارد و از آن برای نخ بخیه داخلی استفاده میشود.
و همچنین میشماهی بزرگترین ماهی خوراکی خلیجفارس است، میش یکی از پرطرفدارترین ماهیان است که گوشت سفید آن هم برای سرخکردن یا کباب و قلیه استفاده میگردد. میشماهی یکی از خوشمزه و مقویترین خاویارها بین آبزیان را دارا است.
صیادان دم غروب آماده حرکت به دریا میشوند، هر قایق ماهیگیری شامل سه یا چهار نفر خدمه، برای صید میشماهی به دریا رفته و برای ردیابی میشماهیهایی که به طور گلهای شنا میکنند از روشهای سنتی استفاده میکنند، به صورتی که توسط یک شلنگ دو یا سهمتری که در آب انداخته، وسط شلنگ را با وزنهای سنگین میکنند تا از سطح آب پایینتر برود و دو طرف سوراخ شلنگ را به گوش خود میگیرند، میشماهیها در هنگام حرکت صداهایی از خود ساطع میکنند که توسط این صداها، صیادان دام خود را جلوی مسیر آنها پهن میکنند، تور ماهیگیری که به طول چند صد متر هم میرسد توسط وزنههای سنگی که هر چند متر از هم فاصله دارند به دریا فرستاده میشود، و با این روش صیادی را آغاز میکنند، در پایان صیادی، گوشت، خاویار و کیسه شنای میشماهی از هم تفکیک میشود و هر کدام خریداران خاص خود را دارد.
معمولاً صیادان سوروئی خاویار خوشمزه آن را بهپاس زحمات خود، بین خدمه تقسیم میکنند و گوشت میشماهی به بازار ماهیفروشان فرستاده میشود، کیسه شنای میشماهی که بستگی به وزن آن دارد با قیمتهای متفاوتی به صادرکنندگان این محصول فروخته میشود...
صید میشماهی در بندرعباس از اوایل اردیبهشتماه شروع میشود، میشماهی صید شده به بازارهای شیراز، تهران و اصفهان فرستاده میشود.