معبد هندوها در بندرعباس، یکی از مهمترین بناهای تاریخی این شهر است که در سال ۱۸۹۲ (۱۳۱۰ هجری شمسی) در دوران حکمرانی محمدحسن خان صاعدالمک، حاکم بندرعباس، ساخته شد. این معبد به خدای هندو، ویشنو، اختصاص دارد و بهعنوان یکی از نمادهای تعامل فرهنگی بین ایران و هند به شمار میرود.
تاریخچه و معماری
این معبد توسط جامعه هندی که برای کمپانی هند شرقی بریتانیا کار میکردند، ساخته شد. معماری آن شباهت زیادی به معابد هندی دارد و شامل یک اتاق مربعشکل با گنبدی مخروطی شکل در مرکز آن است. استفاده از سنگ مرجانی، ملات، گل و خاک در ساخت این بنا، آن را از سایر بناهای بندرعباس متمایز میکند. در اطراف این اتاق، راهروهایی وجود دارد که برای دورزدن اتاق توسط زائران استفاده میشد. برخی از اتاقها نیز با تصاویر کرشنا، خدای هندی، تزئین شدهاند.
اهمیت فرهنگی
این معبد نهتنها یک مکان عبادی، بلکه یک جاذبه توریستی مهم در بندرعباس است. وجود این معبد نشاندهنده روابط تاریخی و فرهنگی بین ایران و هند است، بهویژه در دورههای تجارت و مبادلات فرهنگی در طول جاده ابریشم. باوجوداینکه در سال ۱۹۶۵، بسیاری از مجسمههای خدایان هندی توسط هندوها به همراه خود به هند برده شد، این معبد بهعنوان یک نماد فرهنگی مهم باقیمانده است.
لینک کوتاه: https://u.suru.ir/1f