زنی که سرآشپز مراسم ازدواج شاهزاده هندوستان شد
- فعالیت در ۱۲ هتل پنجستاره هند
- برگزاری فستیوال آشپزی ایرانی و هرمزگانی در هند
- آشپزی برای شاهزاده لکنوی
- مدیریت غذایی مراسم عروسی پسر شاهزاده حیدرآباد و مهمانیهای رسمی وی
- آشپزی برای شخصیتهای برجسته هندوستان
- ارائه آموزش آشپزی در کانال تلویزیونی «بمبئی»
- تألیف کتب غذای دریایی، آشپزخانه هرمزگان و پاکورا
منا پوردریایی در ۱۳۵۲ در محله سورو قدیم بندرعباس متولد شد. فرزند آخر خانواده که از کودکی علاقه زیادی به آشپزی داشت
مادر وی در طبخ انواع غذاهای محلی هرمزگانی مهارت خاصی داشت و منا بهواسطه وابستگی شدید به مادر، در زمان آشپزی، در کنار مادر بود و از نزدیک طبخ غذاهای محلی و تزیین غذاها را دنبال میکرد
منا پس از ازدواج، به دلیل علاقه وافر به هنر آشپزی، برای کسب تجارب بیشتر و گذراندن دورههای آموزشی، علاوه بر بندرعباس، به تهران، دبی، هندوستان و همچنین شمال هند سفر کرد و مهارتهای لازم هنر آشپزی را فراگرفت
وی حدود ۵ الی ۶ سال پیش، پس از فوت مادر، تصمیم گرفت به هندوستان برگردد و کار آشپزی را بهصورت حرفهای در این کشور آغاز کند، بهگونهای که از شمال تا جنوب هندوستان و در مراسمهای مختلف آشپزی کرده است
فعالیت در ۱۲ هتل پنجستاره هند، برگزاری فستیوال آشپزی ایرانی و هرمزگانی در هند، آشپزی برای شاهزاده لکنوی، مدیریت غذایی مراسم عروسی پسر شاهزاده حیدرآباد و همچنین مهمانیهای رسمی وی، آشپزی برای شخصیتهای برجسته هندوستان از جمله فعالیتهای این بانوی هرمزگانی در این کشور است
وی همچنان در کانال آشپزی تلویزیونی «بمبئی» به آموزش طبخ غذاهای ایرانی مشغول است و تصمیم دارد بعد از بازگشایی راهها که به دلیل شیوع بیماری کرونا، مسدود شده به کشور هندوستان بازگردد و فعالیت آشپزی خود را در این کشور از سربگیرد
منا قبل از سفر به هندوستان، به مدت ۸ سال با کانون فرهنگی حضرت زینب (ع) در شهرک مروارید بندرعباس همکاری داشته و بهعنوان مربی آشپزی و شیرینیپزی در این کانون فعالیت داشته است و با ادارات کل شیلات و میراثفرهنگی و گردشگری هرمزگان نیز همکاری داشته و فستیوالها و جشنوارههای زیادی را در جایجای استان برگزار کرده است
حتی شرایط کرونایی نیز منا را از فعالیت باز نداشت و وی در حال حاضر به دلیل شیوع این بیماری، به همراه تیم چهارنفری، در منزل به انجام فعالیتهایی نظیر تهیه ادویهجات محلی، پخت کیک و طبخ غذاهای سفارشی مشغول هستند
منا پوردریایی مؤلف کتابهای غذای دریایی، آشپزخانه هرمزگان و پاکورا است که باید گفت کتاب آشپزخانه هرمزگان در چندین مرحله چاپ مجدد داشته است
وی همچنین کتابهایی در خصوص ادویه و غذاهای دریایی و هندی نوشته که آماده چاپ است. تحقیق در خصوص نحوه طبخ غذاهای محلی هند و تألیف کتاب در این زمینه و همچنین آشنایی با غذاهای ایتالیایی، چینی، شیرینیها و غذاهای سنتی هندوستان از دیگر فعالیتهای وی در این کشور است
منا در اوقات فراغت، با کرایهکردن سهچرخه یا ماشین، به روستاهای اطراف هند سفر میکرده و از بانوان مسن روستاهای هند، درخواست تهیه ادویهجات میکرده و دستورالعمل تهیه تمامی ادویهجات هندی را جمعآوری کرده است
خانم پوردریایی در پایان به بیان خاطره شیرین از حضورش در کشور هند میپردازد و چنین میگوید: یکی از همکارانم با من تماس گرفت و گفت میتوانی به حیدرآباد بروی؟ چون یکی از شاهزادهها برای برگزاری مراسم عروسی تک پسرش، از تمامی سرآشپزها دعوت کرده و قصد دارد با بهترین غذاها از ۴۵ هزار میهمان به مدت ۱۵ روز پذیرایی کند؟ من هم قبول کردم و به حیدرآباد رفتم
شاهزاده از تمامی سرآشپزها درخواست کرد انواع غذاها را طبخ و مورد تست قرار داد. من هم شروع کردم به طبخ انواع غذاهای محلی ایرانی و هرمزگانی و پس از آمادهشدن غذاها و تست توسط شاهزاده، مورد قبول وی واقع شد و از من خواست در کنار سایر سرآشپزها، مدیریت طبخ و تهیه غذای ایرانی و هرمزگانی در مراسم عروسی تک پسرش را بر عهده بگیرم
گفتنی است، خانم منا پوردریایی، علاوه بر فعالیت در هند، با چندین کشور اروپایی و آسیایی نیز بهمنظور طبخ غذاهای ایرانی و هرمزگانی در مراسمات عروسی و میهمانیها، قرارداد منعقد کرده بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا، این برنامه نیمهتمام مانده و قرار است با بهبود شرایط، این فعالیتها ازسرگرفته شود
زینب شکوه، روزنامه دریای اندیشه