"سمیر پوردریایی" مدیر مجموعه خدماتی "سامکو" پس از کنارگذاشتن ناخدایی در سال ۸۴ بعد از ۲۰ سال ناخدایی، در حال حاضر در این مجتمع خدمات متنوعی را ارائه میکند که عرضه غذاهای دریایی در رستوران سامکو، یکی از فعالیتهای وی است.
راهاندازی رستوران غذاهای دریایی
اگر مسئولان هرمزگان حمایت کنند، آمادگی دارم با سرمایهگذاری خودم و بدون اخذ تسهیلات بانکی، قشنگترین، کاملترین و زیباترین رستوران غذاهای دریایی ایران را در ساحل بندرعباس در لنجی سیمانی و بتونی احداث کنم و بهعنوان نمادی در بندرعباس برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود که در این لنج در داخل آن رستوران و بالای لنج بهعنوان کافیشاپ استفاده میشود.
"سمیر پوردریایی" مدیر مجموعه خدماتی "سامکو" در بندرعباس که لنجی در ابعاد کوچک را در رستوران سامکو قرار داده است و آن را در دستانش گرفت ونشانم داد، با بیان این مطلب به خبرنگار روزنامه منطقه جنوب کشور"دریا" گفت: طرح احداث رستورانی به شکل این لنج را در ذهنم دارم که اگر حمایت مسئولان برای احداث این طرحم را داشته باشم، میتوانم رستوران لنجی غذاهای دریایی را راهاندازی کنم که باعث جذب توریست میشود و از طرفی دیگر برای تمامی ذائقهها انواعواقسام غذاهای دریایی را در ساحل ارائه میدهیم.
پوردریایی گفت: زمینی با متراژ حداقل هزار متر را در ساحل نیاز داریم که لنج رستورانمان را در آن بسازیم وبا اسکلهای چوبی به خشکی وصل شود تا مردم از غذاهای منحصربهفرد دریایی در ساحل لذت ببرند و تفریح کنند.
وی که از سال ۸۴ مجتمع خدماتی سامکو شامل پمپبنزین، کارواش، تعویضروغنی، آپاراتی، تنظیمموتور و رستوران را راهاندازی کرده است؛ در حال حاضر به فکر توسعه مجتمع سامکو در داخل استان و حتی خارج کشور است و شعبهای از رستوران غذاهای دریایی را تا دو ماه آینده در دبی به نام "نمک دریا" (sea salt) راهاندازی میکند و شعبه دیگرش را در آیندهای نزدیک در استرالیا فعال خواهد کرد.
پوردریایی که از سال ۶۲ که ۲۲ سال سن داشته است، ناخدای لنج بوده و به کشورهای مختلف از جمله هند، پاکستان، سومالی، عربستان، یمن، قطر، عمان، بحرین، عراق، جیبوتی با لنج سفرکرده است و برخی کشورها هم بهصورت هوایی رفته است که از سال ۸۲ برای اینکه بیشتر پیش خانوادهاش باشد، ناخدایی را کنار گذاشته است. لنج "سام باری"خود را که سریعترین لنج بود و در سال ۱۹۸۴ میلادی در پاکستان ساخته بود، فروخت."سام"نام پسرش است که مجتمع خود را هم با نام "سامکو"به معنی شرکت سام نامگذاری کرده است.
وی باتوجهبه علاقمندی به غذاهایی مختلف کشورهای دیگر، رستوران سامکو را برای عرضه غذاهای دریایی در بندرعباس راهاندازی کرده است و از کشورهای دیگر هم الگوگیری و بومیسازی کرده است که حتی برای غذاها و سوپ و پیشغذاهایش از خارج استان هم مشتری دارد که با هواپیما برایشان ارسال میکند. برای راهاندازی رستوران غذاهای دریایی از خارج استان پیشنهادهای زیادی داشته است.
پوردریایی که بومی محله "سورو"بندرعباس است تاکنون برای ۴۰ نفر که ۱۱ نفر خانم هستند، در مجتمع سامکو اشتغالزایی داشته است و در تنها رستوران غذاهای دریایی کشور، دهها غذا و پیشغذا و پیتزای ماهی و میگو، سوپ ماهی و... را عرضه میکند و قادر است بیش از هزار نوع انواع شربت را با انواع درختان مثمر و غیر مثمر و میوههای نارس، نیمرس و رسیده فصول مختلف سال تهیه کند. از میوه درخت نخل چهار نوع شربت خوشمزه درست میکند. از کهور و انبه و... هم شربت تهیه میکند.
پوردریایی که پسرش "سام" دانشجوی فوقلیسانس پتروشیمی و"صالح "دانشجوی مهندسی مکانیک در استرالیا است و دخترش نیز دانشجوی دکترای داروسازی است؛ فرزندانش هم به آشپزیهای مدرن پدر علاقهمند هستند و حتی به توصیههای دختر داروسازش در تهیه انواع غذاها، پیشغذاها و... توجه دارد.
رستوران غذاهای دریایی سامکو در دوطبقه با ظرفیت ۱۴۰ نفر احداث شده است که در طبقه اول که چوبی و سنتی است و طبقه دوم که سالن کنفرانس هم میباشد و بیشتر برای جلسات و میهمانان رسمی میباشد مورد توجه اقشار مختلف میباشد و حتی کسانی که به دلیل بو و مزه ماهی کمتر ماهی میخورند، اما از غذاهایی دریایی رستوران سامکو بیشتر استفاده میکنند و مشتریان دائمی سامکو میشوند.
وی که در ابتدای فعالیتش در این بخش بسیار شنیده بود که دیگران میگفتند که نمیتواند موفق شود، با عزمی راسخ و پشتکار و حمایتهای معنوی همسرش آنچنان موفق میشود که رستورانش را بهعنوان تنها رستوران غذاهای دریایی موفق حتی در کشور میشناسند. غذاهایش را با هواپیما به سایر استانها وبا آژانس به درب منزل مشتریانش ارسال میکند. وی به جوانان هم میگوید خواستن توانستن است و اگر از خدا یاری بخواهی و پشتکار داشته باشی، به طور یقین در راهی که گام برداشتهای موفق میشوی.
منبع: دریانیوز سال ۱۳۹۴